torsdag 28. oktober 2010

Bo`an

Etter å ha kjørt 12timer med bil var vi endelig framme. Bo`an er en gammel by som Kineserne har produsert mye leker gjennom tidene. Vi hadde ikke tenkt til å verre i Bo`an så mye lenger enn en dag fordi vi skulle bare få et bilde av den kinesiske mur. Begge ville dra til Bejiing for å se på Olympia stadionen og templene der de fleste Buddismene dro for å be en bøn eller flere.  Motelet vi skulle bo på var ikke et veldig fint hotell. Vi hadde mer lyst til å bo fint i Bejiing enn i Bo`an. Den dagen vi var der skulle vi gå på et pengesedler museum der de lager kinesiske Yuan. En kinesisk krone er 0,93 norske kroner. Museumet ble lagd i 1943 og har lagd penger helt fram til 1987 da det oppsto en brann i fabrikken. 

                                              HER ER FABRIKKEN I GAMLE DAGER 


Det museume var ikke så kult det var nesten ingen ting å se på så vi dro til motellet. På motellet bestemte vi oss får å dra til Beijing. Bilturen var veldig lang så vi dro til nærmeste flyplass som var Shenez airport, men problemet var at vi ikke hadde flybilleter. Så vi måtte dra til nærmeste PC for å få bestiltet flybilletter. Etter å ha søkt en stund fant vi de billigste flybillettene vi kunne få til Beijing. Da vi landet i Beijing gikk vi får å få bagasjen vår og så gikk vi å fant en ledig taxi som kan kjøre oss til hotellet.





Vi bor på hotellet Bejiing hotell. Her er hotellet sitt navn på kinesisk 北京市东城区东长安街33号. Hotelet lå ganske langt inni byen, men vi ville dra på Pandasafari. Pandaen levde ikke så veldig langt unna Bejiing. Pandaen er en veldig truende art. Pandaewn fikk navnet sitt etter en gammel historie fra gamle dager.Vi  fikk lyst til å dra på pandasafari. Safarien  som vi skulle være med på skulle holdes ca3timer utenfor Bejiing. Safarien kostet 241Yuan og varte 2 dager. På safarien skulle vi bo på gamle hytter, men  safarien startet i morgen så vi prøvde å få noe ut av den dagen vi var i Bejiing. Vi ville smake på litt kinesisk mat og prøve å lære noen kinesiske tegn som vi kansje hadde bruk for.


Vi dro til et tempel som lå mitt i byen






Templet bruker kineserne for å be til Budda.
I temple sto det mye rart men heldig hvis sto det på engelsk så vi forsto ganske mye av det som sto der.
Det som sto i temple var : 嘉慶重修一統志; (oversatt) I temple la himmelen stå.
Etter å ha sett på temple dro vi til et gatekjøkken for å kjøpe nudler. Imens jeg sto i køen gikk Aurora til en matbutikk og kjøpte drikke. Aurora dro til et kjøpesenter der matbutikk lå, og der var kinesisk brus. Aurora kjøpte en pepsi til meg og hun tok en flaske med vann.


                                            HER ER KINESISK PEPSI.


Det var godt med nudler. Etter vi hadde spist opp dro vi til et biblotek for å lære litt om Kina. På bibloteket var det bøker med kinesisk skrift men noen bøker med engelsk så vi forsto ganske mye.

HER ER ET BILDE AV BIBLOTEKET FRA ØVERSTE ETASJE.


 Han som jobbet på hotellet forsto ingen ting så vi gikk nesten med en gang fordi vi fant ikke noen engelske bøker bare kinesiske. Etter bibiloteket gikk vi til hotellet for å sove.


2 kommentarer:

  1. Venter spent på neste innlegg! Super duper blogg!
    Klem L<3

    SvarSlett
  2. Det er et veldig stort rom! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

    SvarSlett