torsdag 28. oktober 2010

Bo`an

Etter å ha kjørt 12timer med bil var vi endelig framme. Bo`an er en gammel by som Kineserne har produsert mye leker gjennom tidene. Vi hadde ikke tenkt til å verre i Bo`an så mye lenger enn en dag fordi vi skulle bare få et bilde av den kinesiske mur. Begge ville dra til Bejiing for å se på Olympia stadionen og templene der de fleste Buddismene dro for å be en bøn eller flere.  Motelet vi skulle bo på var ikke et veldig fint hotell. Vi hadde mer lyst til å bo fint i Bejiing enn i Bo`an. Den dagen vi var der skulle vi gå på et pengesedler museum der de lager kinesiske Yuan. En kinesisk krone er 0,93 norske kroner. Museumet ble lagd i 1943 og har lagd penger helt fram til 1987 da det oppsto en brann i fabrikken. 

                                              HER ER FABRIKKEN I GAMLE DAGER 


Det museume var ikke så kult det var nesten ingen ting å se på så vi dro til motellet. På motellet bestemte vi oss får å dra til Beijing. Bilturen var veldig lang så vi dro til nærmeste flyplass som var Shenez airport, men problemet var at vi ikke hadde flybilleter. Så vi måtte dra til nærmeste PC for å få bestiltet flybilletter. Etter å ha søkt en stund fant vi de billigste flybillettene vi kunne få til Beijing. Da vi landet i Beijing gikk vi får å få bagasjen vår og så gikk vi å fant en ledig taxi som kan kjøre oss til hotellet.





Vi bor på hotellet Bejiing hotell. Her er hotellet sitt navn på kinesisk 北京市东城区东长安街33号. Hotelet lå ganske langt inni byen, men vi ville dra på Pandasafari. Pandaen levde ikke så veldig langt unna Bejiing. Pandaen er en veldig truende art. Pandaewn fikk navnet sitt etter en gammel historie fra gamle dager.Vi  fikk lyst til å dra på pandasafari. Safarien  som vi skulle være med på skulle holdes ca3timer utenfor Bejiing. Safarien kostet 241Yuan og varte 2 dager. På safarien skulle vi bo på gamle hytter, men  safarien startet i morgen så vi prøvde å få noe ut av den dagen vi var i Bejiing. Vi ville smake på litt kinesisk mat og prøve å lære noen kinesiske tegn som vi kansje hadde bruk for.


Vi dro til et tempel som lå mitt i byen






Templet bruker kineserne for å be til Budda.
I temple sto det mye rart men heldig hvis sto det på engelsk så vi forsto ganske mye av det som sto der.
Det som sto i temple var : 嘉慶重修一統志; (oversatt) I temple la himmelen stå.
Etter å ha sett på temple dro vi til et gatekjøkken for å kjøpe nudler. Imens jeg sto i køen gikk Aurora til en matbutikk og kjøpte drikke. Aurora dro til et kjøpesenter der matbutikk lå, og der var kinesisk brus. Aurora kjøpte en pepsi til meg og hun tok en flaske med vann.


                                            HER ER KINESISK PEPSI.


Det var godt med nudler. Etter vi hadde spist opp dro vi til et biblotek for å lære litt om Kina. På bibloteket var det bøker med kinesisk skrift men noen bøker med engelsk så vi forsto ganske mye.

HER ER ET BILDE AV BIBLOTEKET FRA ØVERSTE ETASJE.


 Han som jobbet på hotellet forsto ingen ting så vi gikk nesten med en gang fordi vi fant ikke noen engelske bøker bare kinesiske. Etter bibiloteket gikk vi til hotellet for å sove.


Kina

Da vi hadde møt han gutten sa vi hade bra for nå skulle vi til Kina. Klokka var 12.30 ta vi hadde kommet til Bankok airport. Flyselskapet vi skulle dra med het airChina. Det skulle bringe oss til Hong Kong og så skulle vi ta bil fra Hong Kong til Bo`an som er en av den 48 største byene i Kina. Etter en 4timers flytur vvar vi på Hong Kong airport.                 HER ER VI PÅ HONG KONG AIRPORT.




 Da vi hadde fått bagasjen gikk vi til blien vi hadde leid. Bilen sto i parkeringshuset. Det parkeringshuset bilen var i hadde ikke lufteannleg så det var veldig varmt inni der(parkeringshuset) . Vi hadde leid en volvo, men vi hadde ikke tenkt til å kjøre selv så vi hadde leid en sjåfør.Sjåføren kom fra Hong Kong å kan bra engelsk så vi kunne ha en liten samtale. Bilturen var beregnet på 12timer så vi skulle sove litt i bilen.
HER ER KJØRERUTEN.



Etter å ha kjørt i 3timer kjørte vi innom en resturant som lå rett ved veien. På resturanten tilbø de nudler,slanger,hunder og  biller. Vi hadde ikke veldig lyst på biller eller hund så vi tok nudler. De nudlene var veldig gode så vi ville vite om de solgte like nudler i Bo`an. Guiden sa at det var samme resturant kjeden som den samme som vi spsite på nå.Da klokka var 19.00 sovnet jeg og Aurora satt oppe nesten hele natten, men måtte gi seg da klokka tikket på 24.00. 

onsdag 27. oktober 2010

HUA HIN RESORT & SPA

Etter å ha spilt golf i ca.2 timer dro vi til huset for å se hva vi kunne gjøre nå. Da vi hadde kommet til huset tok vi brosjyren som lå på middagsbordet. Inni brosjyren sto det at det var et veldig fint Spa i nærheten rett ved vannet. Det skulle vi gjøre. Vi måtte ha med  hånkle fordi det var ikke hånkler vi kunne låne på Spaet. Spaet lå i området Amaga som var rettt ved stranda Hua Hin marriot. Spaet kostet 101Bath.

                                        HER ER ET BILDE AV SPAET.


                                     På spaet skulle vi få ansiktmaske. Anskiktmasken var lagd av forskjellige planter som vokste i skogen i Thailand, Blantaanet palmer. Det var beroligene helt til jeg fikk på meg deg hvite gugga og så  noen ekkle augurker. Vi hadde på oss maskene i 20min så det gikk bra. Aurora synns det var deilig, men ikke jeg.



Etter spa gikk vi til byen for å gå til matkurs vi skulle gå på.
På matkurset lagde vi chilisuppe.

her er chilisuppen














Her er Ola som lager
 Etter å ha lagd mat litt var vi ferdig med chili suppen.
som alle måtte smake på sa koken. Chilisuppen var eb av de sterkeste grønnsakene jeg hadde spist noen gang. Da vi hadde smakt litt tok vi tallerkene,bestikk og glassene inn i oppvaskmaskinnen. Når klokka hadde slått på 17.00 var kurset ferdig. Etter kurset gikk vi og bestilte en taxi.


HER OSS I TAXI NÅR VI ER PÅ VEI TIL HUSET.


 



Da vi hadde kommet til huset ville begge dra og bade på stranda rett ved huset vi leide ut. Når vi hadde kommet oss til huset var det på med bade tøyet og ta med to hånkler. Da vi hadde fått på badetøyet gikk vi ned på stranden. I vannet var det 28 grader, og et krysstalklart vann. Det var deilig å få badet litt i havet. Etter å badet i 1time gikk opp til huset for å sove. For i morgen skal vi møte en gutt.

tirsdag 26. oktober 2010

Golf

Da vi sto opp var klokka 11.00 og vi skulle dra  inn til byen for og se hva vi skulle gjøre i dag. Vi bestilte en taxi som kunne kjøre oss til byen. Når vi hadde kommet inn i byen gikk vi til et biblotek for å se hva vi kunne gjøre i dag. På bibloteket var det en bok om en golfbane på Hua Hin som lå litt ut på landet og ca 1mil fra vest-kanten vi var på.Vi bestemte oss for å dra på golftur i dag på en av de fineste golfbanene i Asia. Begge to hadde prøvd golf før så vi var ikke så amatører. Etter å ha vært i sentrum litt dro vi til hytta for å ta med oss litt klær og drikke får vi kommet til å være på golfbanen hele dagen. Golfbanen lå rett ved vannet og det kunne være litt slanger på golfbanen så vi måtte ha på oss langt tøy


Vi hadde ikke med noe golfutstyr så vi tok og leide et sett Tittlest køller. Ingen av oss ville spille 18hull så vi spilte bare 9hull som kunne ta 2timer. Da vi hadde fått oss køller og litt drikke gikk vi til det første hullet som var 178m langt. Første hull gikk greit men så gikk det bare dårligere og dårligere. De som spilte bak oss begynnte og rope og skrike noe som vi ikke hadde peiling på hva betydde, men til slutt landet en ball 2m unna foten til Aurora.

                                  HER ER OLA SOM SPILLER GOLF


HUA HIN

Da vi hadde kommet oss av båten skulle vi gå til huset vi hadde leid et par dager. Guiden på båten viste oss til taxi stasjonen så vi kunne komme oss til huset.


HER ER ET BILDE AV TAXI VI TOK


Taxi turen kostet 17Bath til huset, men turen varte bare i 10 min. På veien var det mye rare statuer og en av de var rikstatuen.



Da vi endelig hadde kommet til huset fikk vi sjokk av for fint det var.
HER ER HUSET VÅRT

Huset var stort og fint og hadde svømmebasseng i bakgården.
Inni huset sto det at Thailand hadde monarki og kongen het Rama 9,og at det var nasjonaldag den 5. desember.


Da vi hadde fått pakket ut gikk vi å badet på stranden , stranden lå ca. 500m unna  hytta så vi kunne gå ditt.

Stranda var nydelig å hadde en nydelig utsikt.
Her er et bilde vi tok på stranden.


Det var trossalt 30grader i vannet så det var deilig å bade. Etter en 30min badetur gikk jeg opp får å lese litt om Thailand og Aurora ble i vannet. Inni boken sto det at folketallet i Thailand er 66 404 688, og at regionen i Thailand er Buddisme og at de fleste av Buddismene pleier å gå rundt en statu som har mursteiner på baken og de går rundt og rundt for og vise respekt for budda. Da vi hade lest og badet litt gikk vi til butikken for kjøpe litt mat til middag.

HER ER BUTIKKEN VI KJØPTE MAT FRA.


Til middag hadde vi sjømat og grønnsaker som er ganske vanlig i Thailand. Etter middagen la vi oss. Når vi la oss var klokka 21.30.



mandag 25. oktober 2010

Hua hin

Etter  en god natt med søvn skulle vi dra med båt til Hua Hin. Båturen kostet 200 Bath som er 38,96 norske kroner. Vi måtte få pakket å få spise frokost før båturen til Hua Hin. Vi spiste frokost på hotelet før vi dro. Oppholdet kostet 536Bath som ikke var så veldig dyrt. Da vi hadde spist gikk vi til bryggen for å vente på båten. Etter 20min gåtur var vi på bryggen.

HER ER ET BILDE VI TOK PÅ BRYGGEN.




Båten skulle gå 11.50 og vi var der 11.30 så det ble litt venting men det gikk når vi satt og så ut over havet. Vi ventent og ventent og der kom den en to etasjes båten som skulle frakte oss 79mil til Hua hin uten noen stopp.

HER ER ET BILDE AV BÅTEN
 


På båten var det lugarer som vi skulle bo på i ca8timer. Vår lugar lå i 3etasje som var den øverste. Båten hadde en liten tvstue, bar og et lite pengespillmaskinrom. Vi hadde tenkt til å ta en liten tur rundt i båten når vi hadde tatt å lakt bagasjen på rommet vårt. Da vi hadde tatt å lagt alt på rommet gikk vi rundt på hele båten og til slutt gikk vi å satt oss å så litt på tv. På tv var det bare kjedlige ting som vi ikke forsto ikke noe av. Etter å hatt sett på tv i 30min kjøpte vi en potetgullpose.


Vi tok bilde av det kule potetgullet



Vi satt og guflet i oss potetgullet på lugaren. Det var godt å få i oss litt fastfood. Etter 8timer med båt var vi kommet til Hua Hin.
HER ER ET BILDE AV HUA HIN DER VI LA TIL BÅTEN.





HER ER ET KART OVER THAILAND


HER ER ET BILDE AV BÅTUREN

torsdag 21. oktober 2010

Reisen til Tailand

Før vi skulle dra til Thailand måtte vi pakke sakene våre. Det tok ca1 time å pakke. Etter å ha pakket tok vi buss til Auckland. På bussen stoppet vi i en by som heter Tauranga det er en av de største byene i midt New Zealand. Da vi hadde kommet til Auckland måtte vi levere bagasjen og sette oss på vente rommet til flyet var klart til avgang. Flyet gikk 13.40 (norsk tid) og landet 16.50. Etter en time venting gikk vi inn på Sas flyet vårt. Fly turn skulle vare i tre timer. Flyværtinen anbefalte å kjøpe drikke for det kommer til å bli varmt.Etter 3timer landet vi på Koh Samuai airport. Koh Samuai airport var på en øy. Vi bestemte at vi skulle ta feiren til Koh Chang om to dager øyen var rett utenfor Tailand. Pengesedlene i Thailand heter Thailandske Baht og en Baht er 0,19 norske kroner. På Koh Samuai airport gikk vi for å vekslet penger, for det er viktig og ha riktig penge type. Vi gikk for å hente bagasjen før vi kunne gå for å finne en taxi som kan kjøre oss til hotellet.Da vi kom til hotelet måtte vi få rom nøkkel, vi fikk rom nr. 33 på hotellet som heter Koh Samui hotel. Hotelet lå rett ved stranda eller lettere sakt på stranda. Her er et kart over Thailan, og en rød prikk der hvor vi bor.

Her er det fine flagget til Thailand:



Da vi hadde kommet til rommet vårt ville vi gå å få badet litt.

mandag 18. oktober 2010

Kiwi safari

Vi våknet opp på en regnfull dag i Wellington, men vi skal på Kiwi safari, men først måtte vi få i oss litt mat og drikke. Etter frokosten fant vi ut at det var to dagers safari så vi måtte sove i telt. Vi prøvde å late som at vi gledet oss for å ikke få et dårlig rykte over nordmenn, men det var ikke et tema for vi måtte pakke sekene våre og få kjøpt et telt til safarien på Wellingtin international innen 11.50 for da gikk bilen til safarien. Da vi hadde pakket sekkene gikk vi ut for å kjøpe et telt. Vi gikk forbi et bibliotek og der sto det at New Zealand har monarki og droningen heter Elisabeth den andre, språket er engelsk,Maorisk og New zealand tegnespråk, Men vi gikk rett forbi bibloteke og til sportsbutikken. Etter 10min gå tur var vi der i et rike for sports intresserte. Der var det tilbud på to mans telt 50% . Det telte tok vi å kjøpte og begynnte å gå mot hotelet. Når vi hadde kommet til Hotelet sto det litt av en fargerik gjeng. Da klokka hadde tikket på 11.50 gikk vi inn i bussen for å dra på kiwi safari



Etter en 2timers lang busstur skulle vi kjøre inn på en grus vei der det var klynger med
Kiwi fugl som vi tok bilde av.Kiwiene gikk sakte men sikert over veien i en samla flokk så vi kunne kjøre videre til leiren der vi skulle sove en natt. Leiren lå rett foran et stort tre med mye rare krypdyr oppi det store furu treet. Når vi hadde fått satt opp telte skulle vi gå en liten rute som førte oss opp på et lite fjell som guiden mente det var ganske mye kiwi fugler oppi fjellet. Det fjellet lå 207moh og som hadde et nabofjell. Vi skulle gå opp på  nabofjelletfjellet, men først skulle vi se etter Kiwi fugler. Vi så ingen fugler så vi gikk opp på nabofjellet som var 225moh. På nabofjellet var det litt flere Kiwi fugler og to nyfødt Kiwi fugler. Her er et bilde vi tok av Kiwi fuglen.






Etter en ganske lang tur i fjellet skulle vi gå til leiren for å spise litt mat. Vi fikk  tur mat som vi kokte opp
på bålet. Det var ikke en veldig spennende middag men det skulle bare vare i tre dager så vi overlever den tiden vi skulle være med på campen. Guiden så ut som en supormodell og det skulle ikke forundre meg om han var det, jeg tror Aurora ble litt forelska. Vi hadde ikke dratt for å se på søte jenter eller gutter men for og få sett noen kiwi fugler, så vi måtte få i oss litt mat så vi ikke gikk tommet for mat og drikke. Etter å sett oss litt rundt i området vi hadde leiren, men klokka ni var det spøkkelseshistorie tid da skulle guiden fortelle oss spøkelseshistorier rundt bålet. Da tiden var inne for å sette oss rundt bålet fikk vi pølser og marsmelows til å spise når han fortalte historiene sine. Etter at alle hadde kommet til bålet begynte han spøkelseshistorie.  Det var en gang en mann som hadde en kone, men etterhvert var han lei av konen så han gravde hun ned, og dagen etter fant han en ny dame som skulle spise middag i huset hans. Hun damen var så sta at hun ville ha menneske lever til mat, så han gikk for å grave opp damen å ta ut levern. Da han kom tilbake spiste de maten og gikk å la seg til å sove, men  mannen fikk ikke sove. Pluttselig hørte han en stemme som sa jeg er i gata din jeg er i hagen din jeg er i huset ditt jeg er på sovet rommet ditt jeg er i senga di bøøøøø å der hoppa alle i være og datt rett på rompa si, men vi ble ikke så redde men vi fikk litt liv i kroppen. Etter spøkelses historien sovnet vi i teltet.

Neste morgen regnet det veldig mye, så vi gikk inn til teltet til guiden. Han sa at det regnet så mye at det var ikke noe vits å dra på Kiwi safari for når det regner holder Kiwiene seg inni hulene sine. Guiden bestemte seg for at vi dro inn til byen Palmerston North for å skjekke værvarselen . I bilen lukktet det ånkli vondt vi hadde en liten mistanke om at guiden hadde fjerta,men det gikk bra fordi bilturen gikk veldig fort. Da vi hadde kommet i byen gikk vi for å se hvordan vær det var i avisene

HER ER EN AVIS VI LESTE.




Det sto bak i avisen at det skulle komme enda mere nedbør så vi bestemte oss for å spørre guiden om campen skulle fortsette men han mente at det kom for mye regn til at  campen skulle fortsette, så vi bestemte oss for å dra til Tailand.

Reisen til New-Zewland

Vi er en gutt og en jente som skal på en reise jorda rundt.Nå skal vi pakke så vi må gå

Dagen startet med at vi dro til Gardemoen får å ta flyet med 2 stopp i København og Bankok og så direkte til Auckland airport. Vi skulle ta Sas fly hele veien til New Zealand.Flyet gikk klokka 18.00på kvelden og landet klokka 12.55 om to dager. Da vi hadde kommet  inn på flyet satt vi oss ned på setende våre. Prisen på flybiletttene var 37 100kr. Etter ca1t 15min med fly landet vi i København på Kastrup airport, for å skifte fly. Vi gikk inn på et enda større fly. Det flyet vi har tatt til København er det samme som vi skal ta til Bankok. Til Auckland skal vi ta et annent fly. Da vi endelig hadde lettet kjøpte vi litt mat og drikke. Flyturen gikk veldig fort men vi hadde endel tid igjen på setene våre. Etter en bra lang flytur landa vi i Bankok på flyplassen Suvarnabhumi International airport. Vi landa i Bankok 14.45 norsk tid, å vi dro 19.30 fra Bankok.

Da vi hadde ankomet Auckland airport klokka 12.55 norsk tid fant vi bagasjen og gikk til en Taxi som kjørte oss til hotelet Bolton hotel. På hotele vekslet vi til New Zealandeske Dollar. Da vi kom på hotele sto vi i en endeløst kø og det var så varmt at vært sekund føltes som et minutt. Etter nesten en time i kø var det vår tur til å skjekke inn ,men han i reseptsjonen var mest opptat av at vi kunne dra på Kiwi safari som vi bestemte oss for å gjøre det. Tidsforskjellen er 12timers forskjell til Norge. Når vi hadde funnet Rommet og hadde pakket ut gikk vi litt i byen i Wellington. Det bor ca 4millioner tilsammen i New Zealand. 3millioner bor på Nordøya og 1 million på sørøya. Etter en god stund i byen begynte vi og bli sulten. Så vi fant ut at vi kunne dra og spise middag på hotelet og planlegge hva vi skulle gjøre når vi er i New Zealand. Da vi hadde kommet til hotelet spiste vi en deilig 3 retters middag. Vi ble enige om at vi skulle se litt nærmere på den Kiwi safarien. Etter en god middag dro vi til reseptsjonen for å spørre hvor det var og hva det kostet for safarien. Vi fant ut at de kostet 406nzd (New Zealandeske dollar). Den safrien skulle vi dra på uansett hva prisen er.
Dette er kjøreruten!Etter å ha snakket med den kjedelige mannen i resepsjonen gikk vi opp til hotellrommet.
Her er er et bilde av hotellet: 
 
Etter vi hadde sett på rugby en stund sovnet vi.


Her er flagget til New Zealand, i New Zealand er det milde tempraturer og faller sjeldent under 0celsius og om sommeren er det 20,3grader og om vintern er det 5,9grader. Det er våtere på sørøya enn på nordøya, og på sørøya er klima kaldt oppi fjellene og i fjellene er det skisenter. Det ganske flat på nordøya og nesten bare fjell på sørøya. New zealand er en av de rikeste landene i verden og ligger i øst for Australia. Religionen er kristendom.
Fil:Flag of New Zealand.svg

tirsdag 12. oktober 2010

Starten på reisen.

Nå vi skal ut på en dødskul reise jorda rundt.
Følg med på bloggen.